Glòria ja és aquí, el temporal s'enforteix

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Comencem la setmana amb un episodi de precipitació, vent i onatge que pot ser històric gràcies a la gran pertorbació, anomenada Glòria, situada al sud de la península Ibèrica. Una llevantada de llibre que s'anirà enfortint al llarg d'aquest dilluns. Estan activats els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya, per pluja, neu, vent i onatge.

Temporal en augment

El dia serà de cel tapat en general, però de moment la pluja no serà generalitzada. De matinada ha continuat plovent o nevant a l'extrem sud, i comença a fer-ho en punts del litoral i prelitoral nord. En el cas de l'entorn del massís del Port, la precipitació serà persistent al llarg del dia. Al llarg del matí, el front de pluja s'endinsarà cap a l'interior del quadrant nord-est. Compte perquè tant al sud com al nord-est, les acumulacions seran abundants o molt abundants, de més de 100 mm en 24 hores. Al llarg de la tarda, la pluja també pot arribar a punts del litoral i prelitoral sud, i a la Catalunya Central, però amb quantitats molt més modestes.

Pel que fa al tipus de precipitació, caldrà seguir l'evolució de la cota, que pot situar-se al voltant dels 200-400 metres al principi del dia. Al llarg de la tarda anirà pujant cap als 600-700 metres.

Fred i vent

Tindrem temperatures més baixes, tret de les diürnes cap al nord-oest. Les màximes no passaran dels 10-11ºC. El vent serà de gregal, amb cops forts o molt forts.

I dimarts...

La pluja s'acabarà estenent a gairebé tot el país, sent menys abundant cap al nord-oest i molt generosa a la façana litoral i prelitoral, de nou amb acumulacions de més de 100 mm en 24 hores. La cota de neu començarà cap als 600 metres i anirà pujant cap als 1.000-1.200 metres a la meitat oriental i els Ports, i cap als 1500 metres a la resta del territori.

Pluja prevista en 24 hores per a dimarts
Pluja prevista en 24 hores per a dimarts (WRF / TVC)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut