Matí variable a Cap Roig (Ramon Busqué)
Matí variable a Cap Roig (Ramon Busqué)

Arrenca la setmana amb símptomes de canvis: sol, ruixats i menys calor

Avui tindrem el preludi del canvi de temps més consistent de demà, cel amb més núvols i ruixats que poden aparèixer des de primera hora el matí

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Comença una nova setmana d'agost amb símptomes significatius de canvi. L'estabilitat total dels últims dies dona pas a un temps cada cop més insegur amb un dimarts que serà el dia àlgid de ruixats. La calor afluixa força respecte als valors de diumenge.

Sol i núvols

Un dia més, tindrem núvols acumulats a la façana litoral, sobretot cap al sud. Fins i tot, no descartem que deixin ruixats durant el matí a la costa Daurada. Aquests núvols tendiran a trencar-se durant les hores centrals del dia. El sol dominarà a la costa i els núvols aniran a més a tot l'interior i Pirineu. A la tarda cauran ruixats i algunes tempestes al Ripollès i al Pirineu de les comarques de Lleida, sobretot al vessant sud.

La calor minva, però no desapareix

La presència de més núvols i la retirada de l'aire càlid del cap de setmana farà que les temperatures vagin cap avall. El descens serà més acusat a tot l'interior, sobretot al Pirineu, on perdran més de 5 graus respecte a les màximes d'ahir. A la costa, les temperatures es mantindran altes amb xafogor.

I dimarts...

Entrarà més aire fred i poden formar-se més ruixats, tant al Pirineu com a punts del terç oest. La temperatura baixarà més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut