Dia de traspàs amb ventades i una mica de neu al Pirineu

Amb la pertorbació endinsada al Mediterrani, la configuració atmosfèrica serà de vents forts a casa nostra. El mestral i la tramuntana han superat de matinada els 100 km/h. El sol guanyarà terreny de sud a nord al llarg del dia

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem la setmana amb restes de la inestabilitat que hem tingut durant els últims dos dies. La nevada al vessant nord i les ventades seran els trets més destacats del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actius els avisos per neu, vent i estat de la mar.

Ventades superiors als 100 km/h

El vent de nord ha superat els 100 km/h al Pirineu i a l' Empordà, destaquen: 159 km/h a Portbou i 116 km/h a Boí (2.500 metres). També ha bufat i bufarà fort el mestral a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, 98 km/h a Mas de Barberans. Aquestes condicions es mantindran durant tot el dia. A banda, durant les hores centrals de la jornada també hi haurà vents moderats de l'oest i nord-oest a punts del sud del Segrià i a les comarques del sud de Barcelona.

Nevada residual

El vent de nord alimentarà durant el matí la nevada al vessant nord del Pirineu: Vall d'Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. A la tarda anirà minvant. L'avís és per acumulacions de neu de més de 5 cm. per sobre dels 600 metres i de més de 10 cm per sobre dels 1.000 m. El torb hi serà present. A la resta del país, la nuvolositat tendirà a minvar al llarg de la matinada i el matí, deixant un cel variable durant la primera part del dia. A la tarda esperem un cel més assolellat.

Temperatures 

Les temperatures de primera hora no podran baixar gaire degut a l'acció del vent. De fet, a molts indrets pujarà una mica. A molts punts de l'interior la temperatura mínima es donarà al final de la jornada. La temperatura màxima similar o més alta, sobretot al quadrant nord-est i al litoral i prelitoral. Podrem assolir els 16 o 17 ºC.

I els pròxims dies...

L'anticicló anirà tornant de mica en mica. El vent es mantindrà dimarts, però perdrà intensitat. Al llarg dels pròxims dies podrem tenir algunes cues frontals que llisquin pel Pirineu i deixin alguns ruixats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut