Dia de mestral, tramuntana i descens tèrmic

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Inici de setmana amb un anticicló que recupera posicions i se situa de manera que farà entrar cerç i tramuntana a Catalunya. El vent deixarà cops forts, o localment molt forts, als dos extrems de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat els avisos per vent i estat de la mar.

Restes de núvols

La nuvolositat es concentrarà en dos sectors: el dia començarà tapat, amb tímides precipitacions, al vessant nord del Pirineu. La cota de neu començarà sobre els 800 metres. També estarà ennuvolat entre el litoral i prelitoral central i el sud de la Costa Brava.

Durant la tarda, s'anirà trencant la nuvolositat al vessant nord del Pirineu, mentre que la cota de neu tendirà a pujar cap als 1.000 metres. No acabarà de fer net al quadrant nord-est, tot i que la nuvolositat es veurà més trencada i el risc de ruixat serà mínim. Fora d'aquesta zona, la tarda serà molt assolellada,

La temperatura baixarà

El canvi d'aires, amb l'entrada del vent de component nord, portarà un descens de la temperatura, tant a primera hora com al migdia. Lògicament, notarem més la davallada de les mínimes als indrets on el vent estigui encalmat, sobretot a punts d'interior del nord-est. Les màximes baixaran de dos a sis graus en general. De valors extrems situats sobre els 20ºC passarem a uns 16-17ºC a tot estirar.

I dimarts...

Serà un dia més assolellat, menys ventós i amb temperatures diürnes més altes.  

Anar al contingut