Una nova setmana i continua la penitència anticiclònica

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Anticicló amb pocs matisos: encetem la setmana amb gairebé les mateixes condicions dels últims dies. Una calma meteorològica pràcticament absoluta, que es manifesta de maneres diferents.

Pocs núvols

L'absència de núvols és el tret principal del temps anticiclònic, amb petites excepcions. D'una banda, tindrem alguns núvols baixos que tocaran la façana litoral, en alguns casos en forma de boirina, sobretot a primera hora i al vespre, i amb més probabilitat als dos extrems de la costa. Són les conegudes boires costaneres típiques de primavera.  Alguns d'aquests bancs de núvols baixos també s'estendran per la vall de l'Ebre. A banda, també veurem boirines matinals a punts d'interior i alguns núvols prims dispersos.

Les hores centrals del dia seran molt assolellades en general, amb alguns núvols costaners residuals. Serà de cara al vespre que aquests núvols de la costa poden guanyar extensió novament.

Amplitud tèrmica molt gran

Venim de dies amb diferències entre màximes i mínimes de 24 o 26ºC en casos extrems, també anomenada gran amplitud tèrmica. Avui també tindrem aquesta dinàmica, d'inversió tèrmica per una banda i de gran amplitud per l'altra. Tot i això, la mínima pujarà una mica cap a la façana litoral. Per la seva banda, el migdia tornarà a ser primaveral.

I dimarts...

Condicions invariables, temps encalmat, pocs núvols i ambient contrastat entre el dia i la nit. De moment, sense canvis a la vista a mitjà termini.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut