Temps insegur en una setmana amb ruixats cada dia

Lluny del temps càlid i assolellat de la setmana passada aquest s'espera amb temps insegur

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Encetem una setmana de temps molt canviant, dominat per una gran pertorbació centrada sobre Irlanda i un bon solc d'aire fred en alçada que toca de ple Catalunya. Els ruixats alternaran amb el sol. El vent de sud dominarà durant les hores centrals del dia, i deixarà cops moderats.

 

Mammatus a Tàrrega (Ares Inglada)

Més ruixats

Com diem, s'espera un temps força canviant. De matinada , les línies de tempestes han creuat el país de sud a nord i amb rapidesa, les xifres més importants de precipitació recollida ronden els 10 l/m² al Moianès. Durant el matí tindrem unes hores de treva amb un bon domini del sol, amb núvols encara abundants d'inici a les comarques de Girona. Ja de cara al migdia naixeran nous ruixats cap al Pirineu i cap a l'Empordà.

D'aquesta manera, la tarda es presenta amb aquest ambient variable, amb formació de xàfecs que es podran desenvolupar a les muntanyes de Terres de l'Ebre, punts de la Catalunya Central i Ponent. Cap al final del dia afectarà al Pirineu i Prepirineu. Seran fenòmens irregulars, i d'intensitat moderada.

Aquí teniu una previsió del vent i la pluja per a dilluns i dimarts, hora a hora i segons el model WRF. Cal dir que altres models no veuen tanta pluja dilluns a la tarda i pel centre del país.

Temperatura

La temperatura continuarà allunyant-se dels valors estiuencs que vam assolir divendres i dissabte en general. La temperatura de primera hora serà més baixa per l'interior, mentre que la mínima es registrarà al final del dia. La temperatura màxima també baixarà en una gran part de Catalunya, sobretot a l'interior. En canvi, cap a l'Empordà pujarà. Molts valors estaran entre els 18 i els 22 ºC, amb pics superiors cap a ponent, l'extrem sud, el prelitoral i, sobretot, l'Empordà.

I dimarts...

Passarem a una dinàmica de ponent, mestral i tramuntana reforçats a la meitat sud de Catalunya i a l'Empordà. Tindrem ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu i al quadrant nord-est. La cota de neu voltarà els 1.500 metres i la temperatura continuarà baixant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut