Temps plenament estival amb més calor i pocs ruixats

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Comencem una altra setmana amb domini de l'anticicló, però també amb l'entrada d'una petita bossa d'aire fred que portarà més núvols. A banda, la tramuntana i el cerç s'enfortiran a l'Alt Empordà i a les Terres de l'Ebre, respectivament.

Sortida del sol al camí de ronda de Sant Antoni de Calonge (Cristina Amills)

Més núvols

El sol continuarà dominant, però ja amb més matisos. D'entrada, s'anirà ennuvolant al vessant nord del Pirineu. Les nuvolades d'evolució agafaran més embranzida al Pirineu i al prelitoral, i també a punts d'interior del nord-est, i és molt probable que ens deixin alguns ruixats cap al Pirineu oriental i el nord-est.

Calor

Esperem mínimes una mica més altes en conjunt, amb algun repunt superior pel vent a punts del sud. Les màximes també es poden reescalfar a la Costa Daurada per efecte del mestral. A la resta, pujaran lleugerament, tret del nord de la costa central i sud de la Costa Brava, i al vessant nord del Pirineu. A ponent i punts de l'Ebre, pujaran cap als 36 o 37 ºC.

I dimarts...

Encara podrà caure algun ruixat de matinada i a primera hora, cap al litoral central. A la tarda, tornarien a l'interior del quadrant nord-est. No es descarten alguns ruixats a l'interior del quadrant nord-est. La temperatura baixarà en general, sobretot a primera hora per l'interior.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut