Temps assolellat i amb núvols d'evolució

Arrenca una setmana amb núvols de tarda i poques pluges
Alberto Alcántara/Néstor Gómez
Cel gairebé serè al Delta de l'Ebre (Mireia Albella)

Cel gairebé serè al Delta de l'Ebre (Mireia Albella)

Encetarem setmana amb la pertorbació més retirada cap al sud de la península Itàlica, i amb més presència de la dorsal anticiclònica. Les isòbares es relaxaran i el vent de mestral i la tramuntana aniran de baixa de manera progressiva amb el pas de les hores. Deixarem enrere un cap de setmana amb diversos fenòmens de temps sever.

Sol i núvols de tarda

El dia tindrà una dinàmica similar a la de diumenge, però amb algunes diferències. D' entrada, la nuvolositat del vessant nord del Pirineu tendirà a minvar al matí. A la resta farà sol, amb l' excepció de punts d'interior amb presència d'alguns núvols baixos o boira.

La tarda portarà nuvolades d'evolució, en molts casos inofensives, a zones de muntanya: Pirineu, prepirineu i prelitoral. Només cap al Pirineu oriental podria caure algun ruixat. La cota de neu pujarà cap als 2.000 metres. A última hora, augmentaran els núvols baixos al vessant nord.

Migdia més càlid

Les temperatures diürnes faran un pas endavant aquest dilluns, i assolirem més valors per sobre dels 20º C, amb extrems al voltant del 23º C. Les mínimes pujaran al nord-est i seran similars a les de diumenge a la resta. Tindrem poques glaçades febles al Pirineu.

I dimarts...

El mestral i la tramuntana tindran una certa presència als dos extrems del país, i tindrem risc de ruixat de tarda a l'entorn del Pirineu. També tornaran els núvols i les eventuals precipitacions al vessant nord, amb una cota que anirà baixant fins als 1.500 metres.

VÍDEOS RELACIONATS