Cel gairebé serè al Delta de l'Ebre (Mireia Albella)
Cel gairebé serè al Delta de l'Ebre (Mireia Albella)

Temps assolellat i amb núvols d'evolució

Arrenca una setmana amb núvols de tarda i poques pluges

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetarem setmana amb la pertorbació més retirada cap al sud de la península Itàlica, i amb més presència de la dorsal anticiclònica. Les isòbares es relaxaran i el vent de mestral i la tramuntana aniran de baixa de manera progressiva amb el pas de les hores. Deixarem enrere un cap de setmana amb diversos fenòmens de temps sever.

Sol i núvols de tarda

El dia tindrà una dinàmica similar a la de diumenge, però amb algunes diferències. D' entrada, la nuvolositat del vessant nord del Pirineu tendirà a minvar al matí. A la resta farà sol, amb l' excepció de punts d'interior amb presència d'alguns núvols baixos o boira.

La tarda portarà nuvolades d'evolució, en molts casos inofensives, a zones de muntanya: Pirineu, prepirineu i prelitoral. Només cap al Pirineu oriental podria caure algun ruixat. La cota de neu pujarà cap als 2.000 metres. A última hora, augmentaran els núvols baixos al vessant nord.

Migdia més càlid

Les temperatures diürnes faran un pas endavant aquest dilluns, i assolirem més valors per sobre dels 20º C, amb extrems al voltant del 23º C. Les mínimes pujaran al nord-est i seran similars a les de diumenge a la resta. Tindrem poques glaçades febles al Pirineu.

I dimarts...

El mestral i la tramuntana tindran una certa presència als dos extrems del país, i tindrem risc de ruixat de tarda a l'entorn del Pirineu. També tornaran els núvols i les eventuals precipitacions al vessant nord, amb una cota que anirà baixant fins als 1.500 metres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut