Cel ennuvolat al Santuari de Queralt (Cristina Amills)
Cel ennuvolat al Santuari de Queralt (Cristina Amills)

Torna la inestabilitat amb núvols i ruixats

Darrer i únic dia de precipitacions de la setmana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Després d'un diumenge de sol, tornem a un panorama més ennuvolat i amb més risc de pluja. Es forma una petita baixa, centrada al delta de l'Ebre, que portarà unes hores d'inestabilitat.

Ruixats

De matinada les pluges han entrat per ponent i escombraran l'oest del país durant el matí. Després, els xàfecs aniran cap al Pirineu i prepirineu oriental, mentre que a la resta poden caure de manera més dispersa i amb quantitats minses.

A la tarda, s'obriran clarianes per les comarques de Tarragona, però es reactivaran noves precipitacions a les comarques d'interior de Barcelona: Bages, Osona, Moianès i Berguedà i el Vallès. També continuaran alguns ruixats dispersos al Pirineu i prepirineu occidental i cap al Ripollès i la Garrotxa. La cota de neu voltarà els 2.100 metres. Localment hi haurà algunes tempestes i possibles calamarsades. La pluja no arribarà a la costa.

Temperatures diürnes en descens

L'arribada de núvols canviarà la inèrcia ascendent de la temperatura màxima, que tendirà a baixar. Ho farà de manera tímida per l'oest, i de manera més significativa a l'entorn del litoral i prelitoral Central, la Catalunya Central i el prepirineu. En general estarem una mica per sota de la barrera dels 20º C, tot i que en alguns punts del sud passarem d'aquesta xifra.

I dimarts...

Encetem un període de temps anticiclònic, amb temps més assolellat i amb una clara pujada de la temperatura que continuarà durant el tram central de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut