Comença la setmana amb menys vent, més boira i temperatures més baixes

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui, el centre d'altes pressions que ha governat el temps dels últims dies s'acostarà més a Catalunya. Això farà que el mestral i la tramuntana vagin minvant a partir del matí. 

Més boira

Al marge del vent, tot el protagonisme serà per la boira. De nou l'esperem més extensa a la depressió Central i a les valls del prepirineu. Els bancs de boira s'aniran reduint durant el matí, però els hi costarà. Per damunt de la boira no es veuran molts núvols en general, a tot estirar alguns de prims dispersos. Però hi haurà una excepció: el rebuf de la tramuntana aportarà núvols baixos a la costa Central. Aquests núvols aniran guanyant cos i extensió durant la tarda, cap al prelitoral i punts del nord-est. Podrien deixar alguna gota de manera puntual.

Més fred

La temperatura mínima pujarà novament cap a l'Empordà per la reaparició del vent. La boira també frenarà la caiguda tèrmica cap al centre de Catalunya. A la resta, la temperatura de primera hora serà similar a la de diumenge o una mica més baixa. La temperatura màxima serà més baixa en general, sobretot en totes aquelles fondalades on la boira s'hi estigui més temps. Estarem entre 11 i 17 ºC en general, puntualment per sobre cap a la costa sud.

I dimarts...

Temps més encalmat, amb menys vent, presència de boira i de més bandes de núvols prims. No s'entreveu un canvi de temps significatiu fins dijous.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut