Nuvolades davant de Barcelona (Alfons Puertas)
Nuvolades davant de Barcelona (Alfons Puertas)

L'episodi de pluges intenses començarà cap al vespre

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem una setmana que portarà un canvi de temps destacat, de la mà d'una DANA o bossa d'aire fred en altura que portarà pluja torrencial i un descens de la temperatura notable. El tret de sortida serà cap al vespre d'aquest dilluns. Serà un episodi que portarà fenòmens extrems, com les mànegues i tornados que es van veure aquest diumenge.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat i acumulació de pluja a partir del vespre.

Núvols en augment

Una gran part del dia encara estarà dominat pels vents humits, que han mantingut la nuvolositat a la façana oriental durant el matí. A la resta de Catalunya ha fet més sol. 

A partir de la tarda, la dinàmica canviarà. Els núvols començaran a arribar també pel nord-oest i s'estendran per tot el país a mesura que avanci la tarda. Encara tindrem risc de ruixats anàrquics i alguna tempesta dispersa en punts del litoral, prelitoral, zona dels Ports i interior del nord-est. Però serà cap al final del dia quan començaran a formar-se els ruixats i les tempestes més intenses, sobretot a la costa i al prelitoral, però també cap al terç nord. De matinada, el temps s'acabarà de complicar. Només una gran part de les Terres de l'Ebre quedarà al marge de la pluja.

Temperatures una mica més altes

Abans de la davallada prevista a partir de dimarts a la tarda, la temperatura tendirà a pujar una mica respecte a la del cap de setmana.

I dimarts...

La DANA es despenjarà cap al País Valencià, i una borrasca agafarà forma sobre les Balears. La suma d'aquests dos factors, amb l'ajuda de l'escalfor del Mediterrani, reactivarà la pluja a gairebé tot Catalunya. Compte perquè seran fenòmens torrencials, més probables a la façana costanera i a les comarques de Girona. També bufaran vents del nord i mestral.

Possiblement, cauran els primers flocs de neu a les cotes altes del Pirineu cap als 2.100 metres aproximadament.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut