Núvols en retirada i alguns ruixats residuals

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

Avui encara estarem sota la influència d'una pertorbació que ha passat de matinada, i que acabarà centrada al nord de les Balears. Entraran vents de mestral i tramuntana, amb cops forts, i tindrem alguns ruixats.

Ruixats residuals

Les clarianes aniran guanyant terreny al llarg del matí i per l'oest, però encara quedaran molts núvols i alguns ruixats. Es repetirà la presència de núvols baixos i bancs de boira a les fondalades, sobretot a la Depressió Central, i en alguns casos en forma de boira gebradora.

Pel que fa a la precipitació, nevarà al Pirineu, amb una cota de neu situada al voltant dels 900 metres, i també cauran alguns xàfecs cap a l'extrem nord-est. En aquest cas, poden caure alguns xàfecs més moderats i amb tempesta, i la cota de neu pot caure puntualment per sota dels 900 metres.

A la tarda, la nevada remetrà al Pirineu, mentre que cap al nord-est la nuvolositat també es veurà molt més trencada. Malgrat tot, podria quedar algun xàfec puntual i minso en aquest quadrant, tant a punts d'interior com al voltant del nord de la costa central.

Temperatura en augment

La nit de núvols afavorirà que la temperatura de primera hora sigui més alta que la del cap de setmana, sobretot a la meitat nord. La temperatura màxima baixarà cap al Pirineu i serà semblant o una mica més alta que la de diumenge a la resta. L'ambient serà fred al Pirineu i a zones més ennuvolades del centre del país, mentre que els valors més alts se situaran cap als 15 o 16 ºC.

I dimarts...

El vent minvarà, i baixarà la temperatura mínima en general. Farà més sol al matí, i els núvols augmentaran a partir de la tarda i per l'oest.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut