Setmana de cru hivern i dilluns amb neu al vessant nord del Pirineu

Alberto Alcántara/Néstor Gómez

Comença una setmana que ha de portar una irrupció de fred i nevades al Pirineu. De moment, Catalunya està situada al mig d'un passadís de vent de nord, que es manifestarà al Pirineu, a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, en forma de tramuntana i mestral amb cops forts. El vent de nord reactivarà la nevada al vessant nord del Pirineu i zones d'influència directe a la zona del Pallars i la Ribagorça. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per acumulació de més de 20 cm per damunt dels 1.400 m.

Neu i pocs núvols

Després del diumenge rúfol, avui tindrem un dia assolellat, però també amb bancs de boira matinals o núvols baixos a les fondalades i al pla de Lleida. Els núvols més importants estaran al vessant nord del Pirineu. Serà la zona del país on la precipitació anirà fent fins a mig matí. Nevarà a qualsevol cota. L'altre focus de nuvolositat serà l'entorn de la costa central durant la tarda, i també punts d'interior del nord-est i l'entorn del Parc Natural dels Ports. En aquests sectors, pot caure algun xàfec puntual. La cota de neu voltarà els 800 metres.

Matí més fred

La temperatura matinal tornarà a baixar, de manera més evident a punts de la Catalunya central, el prelitoral o cap a ponent. Reapareixeran les glaçades a molts indrets. En canvi, la temperatura màxima tendirà a recuperar-se a la façana litoral i al prelitoral. La pujada de 2 ºC a 4 ºC pot situar els valors extrems al voltant dels 14 ºC. Cap al Pirineu i a ponent, la temperatura baixarà una mica.

I dimarts...

Pas d'un nou sistema frontal que obre la porta a una davallada important de la temperatura. Nevada abundant al vessant nord del Pirineu i tímides precipitacions per l'oest, amb una cota de neu que baixarà. A més, a la resta de la meitat oest arribaran algunes precipitacions disperses febles i minses, amb cota de neu que baixarà cap als 400-700 m.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut