La setmana arrenca amb davallada de la temperatura

Temperatures que se situaran per sota del valors normals de mitjans de maig

Alberto Alcántara / Néstor GómezActualitzat

La nova setmana començarà amb una davallada de la temperatura que ens portarà a valors per sota de la mitjana d'aquesta època de l'any. El temps continuarà marcat pel cel variable i per les precipitacions localitzades i poc abundants. També destacarem el vent de component oest, que deixarà alguns cops forts per ponent, el camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre. La tramuntana anirà afluixant al llarg del matí.

Sortida del sol al delta de l'Ebre (María José Piorno)

Sol i núvols

La dinàmica de cel variable es mantindrà unes hores més, amb un cel més ennuvolat en general a primera hora. En qualsevol cas, els núvols seran més compactes cap al quadrant nord-est, on fins i tot poden deixar alguna gota. Durant les hores centrals del dia dominaran les clarianes en general, però es mantindran les nuvolades cap al nord-est, amb algun ruixat feble i dispers, i en creixeran de noves en punts de muntanya.

Davallada de la temperatura

Estem en dies de contrastos i canvis bruscos de temperatura, i dilluns no serà una excepció. A primera hora tindrem valors entre 3 i 6 ºC més baixos en general, menys en punts de la costa. Al migdia, la davallada més important la tindrem a la costa Daurada i al prelitoral. Cap al nord-oest, no es notarà tant.

Evolució de la temperatura per a dilluns a les 14 UTC (WRF)

I dimarts...

Pocs canvis, amb un tímid domini anticiclònic i una mica d'inestabilitat en altura, que donarà per a la formació d'alguns ruixats poc importants en punts del nord-est.

ARXIVAT A:
El temps
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut