Canvi de temps a última hora

Principi i final de setmana moguts

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Encetem una setmana que serà de previsions meteorològiques examinades amb lupa, especialment a partir de dijous. El temps serà totalment primaveral, amb tota la variabilitat que això comporta. El primer canvi de temps vindrà amb un front, que ens portarà avui la primera tongada de pluja.

La precipitació arribarà al vespre

El canvi de temps arribarà de manera progressiva. La nuvolositat augmentarà des de bon matí, amb l'arribada de bandes de núvols alts i mitjans que avançaran d'oest a est. Nova oportunitat de fer fotos ben acolorides per als més matiners.

A la tarda, els núvols s'escamparan encara més i estaran repartits per tot el país. Al llarg de la tarda podran arribar les primeres pluges cap al vessant sud de l'Alt Pirineu, i potser a l'extrem oest, però serà cap al vespre i durant la matinada quan la pluja s'estendrà per l'oest i cap al centre de Catalunya. Segurament no arribaran al litoral. Esperem quantitats poc abundants en general, tret del vessant sud, on s'acumularan alguns registres més destacats, per damunt dels 10 mm. La cota de neu estarà al voltant dels 2.400 metres.

Temperatura màxima més baixa

L'arribada de núvols per l'oest farà que les mínimes pugin a les comarques de ponent, mentre que al litoral i al prelitoral, els valors de primera hora seran semblants als de diumenge. Per contra, al migdia farà menys calor en general, sobretot cap a ponent i les Terres de l'Ebre. L'excepció a la baixada de les màximes serà al vessant nord del Pirineu, on pujaran gràcies al vent del sud.

I dimarts...

Acabarà de passar el front, i els ruixats tendiran a concentrar-se al terç nord. A partir d'aquí, encetarem una treva meteorològica que pot durar fins divendres. Tot obert per al que pugui passar el cap de setmana que ve. En principi, es preveu un temps força insegur, però amb una situació que genera molta incertesa en la previsió.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut