Ventades i ambient fred

De la nevada a la ventada. Un fort temporal de vent pren el relleu a la nevada de dimecres. Molt de compte amb la ventada al Pirineu, el Prepirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre. Ambient gèlid, de cru hivern.

Actualitzat

La pertorbació responsable de la nevada de dimecres es desplaçarà cap a Sardenya i facilitarà l'arribada d'una injecció d'aire fred a Catalunya.

Molt sol i poca neu. De bon matí, encara hi haurà núvols i algunes precipitacions febles a l'est del país, amb cota de neu de 200 metres. Per Ponent, al llarg del matí el sol guanyarà terreny i avançarà cap a la resta del país. Al massís del Port hi quedarà algun núvol de vent sobre les muntanyes durant tot el dia. A banda, el vent del nord acumularà totes les nuvolades al vessant nord del Pirineu, amb alguna nevada feble, a qualsevol cota, a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà.

El fort vent provocarà un torb intens que arribarà al fons de les valls del Pirineu i, localment, al Prepirineu.

Ventades. Dia de molt fortes ventades al Pirineu, el Prepirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per vent al nivell 3, d'un total de 6. El vent fort bufarà durant tot el dia, si bé els cops més intensos es registraran cap als volts del migdia a l'Empordà. A primera hora del matí, les ventades ja havien superat els 140 km/h a l'Albera. Fora de les zones habituals, el vent serà fort al nord de la Depressió Central.

Fred. Les temperatures baixes de dimecres tindran continuïtat dijous. L'onada de fred d'origen continental, procedent dels països de l'Est, mantindrà ben viu el fred durant tot el que resta de setmana, amb màximes que amb prou feines s'acostaran als 10 ºC.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut