Dijous, un dia de sol, un altre dia sense precipitacions

Octubre, un mes que sol ser plujós que està sent sec i, ara per ara, no té intenció de dur pluges generals ni abundants

Nestor GomezActualitzat

Anem cap al cinquè dia consecutiu sense pluges a Catalunya. Una primera meitat d'octubre seca, en la qual només hi ha hagut dos dies plujosos, els dies 3 i 4 d'octubre. La segona meitat de mes, si espereu o desitgeu que plogui, no pinta gaire bé. No es veu cap situació que obri les portes a les pluges generals ni generoses, si no canvien els mapes.

colors de tardor a Bisaura (Andreu Mèrida)

Sol i pocs núvols baixos

El dia serà 100% estable i amb un gran domini del sol. De bon matí hi haurà alguns núvols baixos a la costa sud, sobretot concentrats a la zona del Camp de Tarragona, i boires a les planes interiors del Bages, Osona i punts del prelitoral. Uns núvols matinals i unes boires que es trencaran i desapareixeran amb molta rapidesa. A la tarda lluirà el sol, amb alguns núvols sobre les muntanyes del litoral i prelitoral, poc importants. El vent que va bufar fort dimecres als cims del Pirineu i de tramuntana a l'Empordà desapareixerà durant el matí.

El dia més fresc de la setmana

Un dia més les temperatures quedaran curtes, clarament per sota dels valors habituals per aquestes dates de mitjans d'octubre. De bon matí farà una mica més de fred, sobretot al Pirineu un cop el vent de nord hagi perdut força i desaparegui el fogony. Al migdia, les temperatures baixaran una mica, però si us poseu al sol, l'ambient serà agradable. Les màximes més altes del dia rondaran els 24 ºC a les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

No hi ha cap pertorbació ni cap altre element meteorològic que faci pensar en un imminent canvi de temps. Tenim al davant uns quant dies més de sol. Les temperatures pujaran lleugerament.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut