Temps primaveral amb ambient més càlid i més estable

Som davant d'una de les jornades més tranquil·les i dolces de la setmana

Néstor GómezActualitzat

Si bé de bon matí farà fresca, l'ambient al migdia serà del tot agradable, dolç. Ens trobarem en el sector càlid de la pertorbació ubicada a l'àrea de la Gran Bretanya, entre el frontal càlid situat als Alps i el fred de l'Atlàntic. Un aire càlid conseqüència de l'entrada de vents del sud-oest que pujaran des de les Canàries cap a tota la península Ibèrica.

El Turó de l'Home amb una mica de neu des de Marata, a les Franqueses del Vallès (Jordi Rodoreda)

Sol i núvols baixos

En general, s'espera un dia radiant de sol i amb teranyines de núvols prims, del tipus cirrus, que donaran una tonalitat blanquinosa al cel. Ara bé, de bon matí hi haurà núvols baixos i bancs de boira que s'estendran des del pla de Lleida fins a Osona de manera contínua. Aquests núvols s'esberlaran i minvaran durant el matí arreu, els últims núvols baixos que quedaran es disiparan a la Noguera. 

Màximes de 24 ºC o més

Les temperatures més altes del país es donaran les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona amb valors que es mouran entre els 22 i els 24 ºC. Localment en algun punt de la Ribera d'Ebre tocarem els 25 ºC. Al litoral i prelitoral, les màximes es mouran entre els 20 i els 22 ºC. Serà el dia més càlid del que portem de 2021. Fins ara, només Alcanar va superar els 20 ºC: va ser el dia 17 amb 21,1 ºC.

 

I els propers dies...

La caloreta serà ben efímera, ens acompanyarà fins divendres inclòs. Després, coincidint amb l'arribada del cap de setmana, entrarà un sistema frontal que tombarà les temperatures i durà precipitacions.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut