Dijous, temps més insegur només a la costa amb pocs ruixats

Un tímid canvi de temps que no arribarà a totes les comarques del país

Néstor GómezActualitzat

Tenim una situació ben curiosa. És un d'aquells dies en el qual el baròmetre no ens marcarà el temps real que tindrem. Ens anunciarà bon temps i, en canvi, cauran ruixats. S'esperen ruixats amb altes pressions, properes als 1.020 hPa. La raó de les precipitacions cal buscar-la a les capes mitjanes de l'atmosfera, a 5.500 metres, on tindrem un embossament petit d'aire fred que serà el responsable del creixement de nuvolades i dels ruixats.

Ruixats sobre el mar que tocaran terra (Ricard Pineda)

Sol, núvols i ruixats

La majoria del ruixat seran sobre el mar i alguns d'aquests tocaran terra. Durant el matí se n'esperen a punts de la Costa Brava, Empordà i cap a la costa sud, és a dir, costa Daurada i al delta de l'Ebre. A la resta de la costa el cel estarà variable. A totes les comarques de l'interior aquest petit canvi de temps no es notarà i lluirà el sol durant tot el dia.

A la tarda, el cel quedarà variable arreu del país, tret del pla de Lleida, on es mantindrà el sol. Cauran alguns ruixats puntuals i febles a la Catalunya Central i interior de les comarques gironines. I cap al tard, reapareixeran algunes precipitacions a les Terres de l'Ebre.

Temperatures estancades

La matinada no serà tan freda com altres dies a la meitat est del país per la presència dels núvols. Només s'esperen glaçades o fred matinal, sobretot a les comarques de Lleida. Les temperatures màximes variaran poc respecte als valors de dimecres. Els valors més alts del dia rondaran els 22 ºC i, localment, es tocaran els 24 ºC.

I la recta final de setmana...

Divendres tindrem un augment dels núvols. Serà l'anunci d'un canvi de temps que arribarà a Catalunya dissabte, amb ruixats. La resta del cap de setmana llarg serà assolellat, però amb ruixats al nord del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut