Dijous, segona part del canvi de temps amb pluja de tarda cap al nord i nord-est

Treva matinal i retorn a les tempestes durant la segona meitat del dia

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dijous encara estarem unes hores sota la influència d'una pertorbació en altura. Tendeix a retirar-se, però encara deixarà pluja en algunes comarques. Està activat l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per intensitat de pluja. Entrarà mestral i tramuntana. L'SMC també ha activat l'avís per vent.

Cel de tempesta des de Barcelona (Alfons Puertas / Observatori Fabra-RACAB)

Ruixats

Finalment, les tempestes fortes del litoral van arribar abans de mitjanit, i durant la matinada la pluja ha anat a menys, amb registres d'entre 4 i 12 mm entre el Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès. Al matí tindrem una treva pel que fa a la precipitació, i un cel variable, amb núvols en retirada per la costa i més clarianes per ponent. No es descarta, però, algun ruixat o tempesta en retirada pel nord-est. Però serà una situació transitòria, perquè a partir del migdia creixeran noves tempestes.

La nova tongada de xàfecs localment intensos començarà al Pirineu i al Prepirineu, i es desplaçarà pel nord de la Catalunya Central i cap a la costa Central i sud de la Costa Brava. Tornen a ser probables els fenòmens de temps violent que han acompanyat les tempestes els últims dos dies.

Refrescada

El canvi a una dinàmica de vent del nord i nord-oest, amb cops forts, portarà una refrescada general. La temperatura de primera hora ha baixat de 2 a 6 ºC, mentre que la màxima davallarà més en punts del terç nord on no bufi el vent. A la resta, el descens serà de 2 o 3 ºC. Punts ventosos de l'Empordà o de la Costa Daurada tindran màximes semblants a les de dimecres.

I divendres...

Torna la calma meteorològica, només amb algun possible plugim al vessant nord del Pirineu. La temperatura diürna pujarà.

 

ARXIVAT A:
El temps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut