Primeres nevades i arribada del fred

La primavera hiverneja i ens farà treure de l'armari peces de roba arraconades en el Dia Meteorològic Mundial. La neu ha tornar al fons de la Vall d'Aran i a la Vall de Núria

Néstor GómezActualitzat

La gran pertorbació atlàntica abraçarà tota la península Ibèrica amb nevades a costes baixes a Galícia, temporal de mar al cantàbric i fort descens de les temperatures arreu. A casa nostra, el primer que tindrem és fred, després neu i demà passat, el temporal.

Torna la neu al Pirineu

En general, el temps serà variable, fins i tot, amb bones estones de sol durant el migida i tarda al pla de Lleida i costa Central. Al Pirineu ha nevat de matinada a cotes baixes de l'Alt Pirineu, però despareixerà a primera hora del dia. A la tarda, apareixeran alguns ruixats de neu al Pirineu i al massís del Port, també amb una cota de neu de 1.000 metres. Fora d'aquest dos indrets, si plou serà en forma de ruixats dispersos i de curta durada.

Davallada de les temperatures

Març, marceja. Després de dies càlids, ara entrarem dins un període fresc, amb temperatures normals per aquestes dates o lleugerament per sota. Oblidem-nos de les màximes de 20 a 25 ºC. Avui, amb prou feines les màximes s'acostaran als 20 ºC. Torna el fred a les cotes mitjanes i altes del Pirineu amb màximes sota zero.

I la recta final de setmana...

S'acosta un temporal de pluges i neu de categoria extra. 24 hores clau, entre les dotze del migdia de divendres fins al migdia de dissabte. De fet, dissabte tot el Pirineu es llevarà de color blanc. La resta del cap de setmana pinta força tranquil.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut