Primer dia de la tardor amb tempestes i cel variable

Més pluges al matí que a la tarda, paraigua a la vora

Nestor GomezActualitzat

Les primeres hores de la tardor es presenten amb forta inestabilitat al sud del país, amb pluges que seran intenses a les Terres de l'Ebre i al litoral sud català. Meteocat té activat els avisos de pluja per intensitat i per acumulació. En el cas del Montsià i del Baix Ebre, hi ha l'avís taronja per pluges de 30 l/m² en 20 minuts i acumulacions que poden superar els 100 l/m².

Cel variable a Calella de Palafrugell (Miquel Galceran )

Tempestes i cel variable

Duem un mes de setembre amb temps insegur, en què és complicat dir concretament on descarregarà amb ganes. Els ingredients per a espetecs d'aigua hi són, però les cèl·lules convectives són tan petites i capritxoses que fan molt difícil saber l'indret en el qual descarregarà. Poblacions properes poden tenir xifres molt dispars de precipitació recollida per aquesta caràcter tempestuós.

Les pluges més intenses se situaran enfront de la costa catalana, sobretot davant del delta de l'Ebre, però s'espera que toquin terra. A darrera hora de la matinada i primeres hores del dia plourà amb ganes al Montsià, al delta de l'Ebre i a la façana costanera del Baix Ebre. Unes pluges, localment intenses, que es mouran durant el matí cap a les muntanyes de Prades i Camp de Tarragona. Després, les precipitacions es retiraran i el temps quedarà insegur amb alguns ruixats a la costa, certs punts del Pirineu i les Terres de l'Ebre, mentre que a la resta del país el cel serà variable. Aquí podreu consultar les dades de precipitació recollides:

Temperatures avall

L'augment dels núvols i la menor presència del sol afavorirà un descens de les temperatures diürnes. Les temperatures més altes del dia rondaran els 25 ºC.

I la recta final de setmana...

Divendres recuperarem el temps variable amb molt poques precipitacions, i el cap de setmana es presenta força tranquil amb alguns ruixats dispersos al Pirineu.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut