Dijous, petit canvi de temps amb una mica de neu i entrada del vent

El fred cedeix protagonisme a altes actors meteorològics com el vent i la neu

Néstor GómezActualitzat

Ja tenim aquí un petit canvi de temps que trencarà amb la monotonia meteorològica de la darrera setmana. Tot i així, no us espereu cap gran canvi: serà ben bé tímid i es notarà més al nord del país que no pas al sud. Persistirà l'ambient fred i, fins i tot, s'agreujarà per la presència del vent.

Gebre a la Roca del Vallès (Marc Solé)

Sol i nevades febles

L'entrada de vent de nord permetrà la tramuntana a l'Empordà i el mestral a la vall de l'Ebre. Un vent de nord que, coincidint amb el pas del sistema frontal, deixarà febles nevades al vessant nord del Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran. La cota de neu es mourà entre els 900 metres al matí i els 600 a darrera hora del dia. A la resta del país el matí serà assolellat amb alguns núvols baixos a la costa.

A la tarda, els núvols baixos marxaran i la tarda quedarà pràcticament serena, tret de la Vall d'Aran i nord del Pallars Sobirà, on continuaran els núvols i algunes nevades.

Temperatures estancades

El vent que bufarà de matinada serà suficient per remoure una mica l'atmosfera i no permetre que el fred es depositi a les zones enclotades de les comarques de Girona i de les Terres de l'Ebre. Tot i així, el vent també agreujarà la sensació de fred. Al Pirineu i Prepirineu el fred serà molt intens, similars als darrers dies. Al migdia, les màximes es quedaran una mica més curtes al Pirineu mentre que a la resta del país es mantindran sense canvis. Els valors més alts del dia rondaran els 16 ºC.

I la recta final de setmana...

A grans trets, l'estabilitat es mantindrà però amb temperatures més baixes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut