Més sol i una mica més de calor

L'estabilitat avança però el temps 100% estival li costa d'arribar

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació que dimarts estava situada a França, avui es desplaçarà cap a Escòcia. Això permetrà que l'estabilitat atmosfèrica guanyi terreny pel país i que tinguem un dia assolellat, però no estarà serè tot el dia. Encara serem prou a prop de la pertorbació perquè ens arribin alguns núvols procedents del centre peninsular.

Sol i teranyines

El matí serà molt assolellat. Hi haurà algun banc de boira residual a la Catalunya Central i alguns núvols baixos a les Terres de l'Ebre, sense importància. Serà a partir del migdia quan un tel de núvols prims procedent de l'interior peninsular cobrirà el cel de tot el país. El cel passarà del blau matinal al blanquinós de la tarda. Compte amb aquests núvols prims perquè esmorteixen una mica el sol però no pas la radiació, que serà la mateixa com si no hi fossin i us pot cremar la pell.

Temperatures amunt

A poc a poc recuperarem els valors normals per a aquestes dates. Deixem, doncs, les temperatures tan baixes de les últimes hores. Mínimes i màximes pujaran. Tot i que de bon matí encara farà fresca, les glaçades desapareixeran de tot el Pirineu. Al migdia, la calor pujarà un graó més i les màximes més altes del país s'acostaran als 28 ºC.

I la recta final de setmana...

La calor anirà a més i notarem com l'ambient estival truca a la porta. Pel que fa al temps, tindrem una mica de tot: sol, cel variable i alguns ruixats.

Anar al contingut