Més estabilitat i més sol

L'estabilitat s'aferra amb un anticicló que no cedeix ni un mil·límetre

Néstor GómezActualitzat

Estem envoltats d'altes pressions. Tota la conca del Mediterrani es troba l'entorn dels 1.030 hPa i per l'Atlàntic, un potent anticicló supera els 1.035 hPa. Les pertorbacions més properes es troben molt lluny de casa nostra, cap a cap nord o a prop d'Islàndia. Una situació que ens mantindrà lluny la pluja durant dies.

Matí de núvols baixos a Sant Fruitós de Bages (Josep Hernández)

Més sol que núvols baixos

El dia es llevarà amb núvols baixos a tota la costa sud catalana, a l'Empordà, a la Catalunya Central i en punts del pla de Lleida. Un matí ideal per pujar dalt d'una muntanya i veure des de dalt un mar de núvols ben extens. Amb el pas de les hores del matí, els núvols es fragmentaran i desapareixeran arreu, tret del Camp de Tarragona i litoral de les Terres de l'Ebre, on persistiran durant tot el dia. Fora de l'àmbit dels núvols baixos el dia serà assolellat amb algunes teranyines de núvols prims.

Ambient ben suau

Persisteix la situació de recta final de febrer amb temperatures ben suaus. Les màximes més altes del dia es mouran entre els 18 i els 20 ºC, valors allunyats de les temperatures normals de finals de febrer.

I els propers dies...

L'estabilitat i la suavitat de les temperatures es mantindran durant el que resta de setmana. Potser diumenge tindrem alguns núvols més.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut