El temps d'estiu s'acosta sense estridències

Prenem el camí de l'estiu amb una calor ben agradable i un temps molt assolellat

Néstor GómezActualitzat

Enfilem la recta final de setmana amb un temps amb elements d'estiu. Les temperatures es normalitzen amb una calor normal d'aquestes dates. Res a veure amb les calorades de fa un any, amb màximes de més de 30 ºC al Pirineu i de 37 ºC al Bages, al pla de Lleida i a punts de les comarques de Girona.

Sol i pocs núvols

Avui és una de les jornades més radiants de la setmana. El sol dominarà a gairebé totes les comarques del país. Només a la Vall d'Aran i a les valls de l'extrem nord del Pallars Sobirà caurà alguna feble precipitació. A la tarda, sorgiran alguns núvols sobre les zones de muntanya. Només els que creixin al Pirineu de Girona seran una mica més amenaçadors. La tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Alt Empordà.

Calor moderada

La calor va penetrant en aquest mes de juny sense disparar-se. L'ambient serà càlid arreu amb les temperatures més altes del país entre els 28 i els 30 ºC. Els 30 ºC es poden tocar al Segrià i a la Ribera d'Ebre.

I els darrers dies de la setmana...

L'estabilitat s'aferra, però no del tot. Les temperatures es mantindran amb una calor ben agradable, sense xafogor enganxosa. Durant les tardes de dissabte i diumenge es descarten alguns ruixats, pocs.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut