L'estabilitat augmenta i les temperatures s'aturen

Arriben dies d'ulleres de sol, en què la jaqueta al migdia serà cada cop menys gruixuda

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló de les Açores ja és sobre la península Ibèrica amb una pressió superior als 1025 hPa. Una garantia total d'estabilitat atmosfèrica i que farà de mur infranquejable a les pertorbacions, obligades a circular per latituds del nord d'Europa.

Halo solar vist des d'Igualada (Ramon Busqué)

Només sol

Som davant d'una jornada radiant de sol durant tot el dia. Un cel que a estones veurem un pèl enteranyinat per un tel fi de núvols prims, del tipus cirroestrat, que poden generar la formació d'algun halo solar. Aquest fenomen òptic serà transitori i desapareixerà amb rapidesa. També s'esperen alguns núvols baixos o alguna boira a la Catalunya Central de bon matí, que s'esvairà aviat. Durant les hores centrals del dia poden aparèixer núvols baixos a la costa del Maresme i Costa Brava sud, que marxaran a primera hora de la tarda. No plourà enlloc del país.

Temperatures estancades

Mínimes i màximes es mantindran sense canvis, amb valors molt similars als registrats dimecres. Només glaçarà en alguna raconada del Pirineu, però fins i tot a alta muntanya la temperatura serà positiva. Pel que fa a les màximes, superaran els 25 ºC als indrets més càlids del país, és a dir, a les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

Més estabilitat, més sol, absència de precipitacions i temperatures cada dia més altes.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut