La calor s'intensifica en una jornada assolellada i amb alguns ruixats

Les màximes pujaran per sobre dels 35 ºC als indrets més càlids del país

Néstor GómezActualitzat

Petita fuetada de calor intensa que només durarà dos dies, avui i demà. De fet demà serà la jornada més càlida de la setmana, quan tocaran sostre. El canvi de temps més proper s'espera que arribi dissabte, amb ruixats i una marcada baixada de les temperatures. Així doncs, tenim dos dies per gaudir de la platja i de la muntanya al 100%.

Dia càlid amb temps assolellat, Tona (Paqui Soldado)

Sol i pocs núvols

Matí de sol radiant arreu del país. Només a trenc d'alba i fins a primera hora del matí hi haurà núvols baixos a les Terres de l'Ebre i en punts de l'Alt Pirineu. Uns núvols sense importància que marxaran ràpidament. A la tarda desfilaran alguns núvols prims i en sorgiran de nous sobre els cims del Pirineu; els típics núvols de tarda en zones de muntanya. De precipitacions, se n'esperen a la tarda a l'interior de les Terres de l'Ebre i de cara a la nit hi haurà ruixats i algunes tronades a l'Alta Ribagorça, la Vall d'Aran i al Pallars Sobirà de la mà d'unes nuvolades que viatjaran amb rapidesa cap al nord de Perpinyà.

Màximes de 36 ºC

Dia de calor, amb unes temperatures a 850 hPa -a una alçada aproximada de 1.500 metres– que es mouran entre els 20 i els 24 graus. Uns valors que es traduiran en una calor molt intensa amb valors de 33 ºC a tot l'interior, i cap al pla de Lleida s'alçarà cap als 36 ºC.

I la recta final de setmana...

Divendres encara serà un dia tranquil, mol assolellat, amb algun ruixat de tarda i amb calor, però no tan alta com la de dijous. El cap de setmana arrencarà amb un canvi de temps –amb ruixats i un descens marcat de les temperatures– i s'acabarà amb més sol i ruixats de tarda.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut