Calor disparada cap als 30 ºC amb sol i pocs núvols

Pujada descarada de les temperatures amb rumb directe cap als 30 ºC

Néstor GómezActualitzat

Fem el canvi d'armari? Encara és massa agosarat fer-ho, però sí que caldrà recuperar peces de roba lleugeres del fons de l'armari i que des de la temporada passada no ens posàvem. L'atmosfera s'escalfa i més que ho farà durant els propers dies sobre la península Ibèrica.

Cel serè i ben blau a Lleida (Isa Ramírez)

Poc més que sol

Durant les primeres hores del dia hi haurà núvols baixos al litoral i prelitoral, des de les Terres de l'Ebre fins a la desembocadura de la Tordera. Uns núvols baixos que desapareixeran amb molta rapidesa. A la resta del país, el matí serà radiant de sol amb pinzellades de núvols prims. A la tarda, sobre els cims del Pirineu naixeran alguns núvols d'evolució diürna, la majoria inofensius, si bé al Ripollès trobarem algun núvol una mica més amenaçador. A darrera hora del dia, els núvols baixos tornaran a la façana costanera.

Màximes, camí dels 30 ºC

Dia que passa, la calor fa un altre pas cap amunt. Les temperatures matinals se suavitzen i les màximes es caldegen. Desapareixen les glaçades de les valls del Pirineu i cada cop queden més restringides a les cotes més elevades. En canvi, al migdia, les temperatures van amunt i amunt. Les temperatures màximes arreu del país superaran els 20 ºC, i només a punts de la costa no hi arribaran. Les més altes del dia es registraran al Segrià i a l'interior de les Terres de l'Ebre on tocaran els 28 ºC i no es descarta arribar als 30 ºC per primer cop en el 2021.

I els propers dies...

Tocarem als 30 ºC i els superarem. La calor s'intensifica i tocarà sostre dissabte. Seran dies de sol i d'estabilitat atmosfèrica.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut