Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Dijous, el temps es troba en bucle dins un panorama de sol i fred

Circuit tancat en el temps, no entra ni surt del circuit cap fenomen meteorològic

Néstor GómezActualitzat
TEMA:
Meteorologia

Dia rere dia anem sumant jornades de total estabilitat atmosfèrica i ja en duem una quinzena. Un temps que ens ha dut un fred gèlid de bon matí i absència total de precipitacions. Els pluviòmetres no estan de vaga, estan de braços plegats esperant que algun dia arribi la necessària precipitació. Si sou uns amants de la meteorologia i dels seus fenòmens, de ben segur que heu aprofitat l'excepcionalitat del fred matinal per trobar paisatges únics o escultures de gel encisadores gens comunes en alguns indrets.

Albada encisadora des de la Ràpita (M. José Piorno)

Només sol

L'estabilitat és tan acusada i el vent tan encalmat que el sol llueix arreu del país de cap a cap. Tenim un aire ben sec a sobre que provoca que les boires no apareguin, i les que sorgeixen només es troben en algunes raconades del país, com poden ser cap a la Ribera d'Ebre o al golf de Roses. El que sí que tindrem són boirines o bromes per l'acumulació de partícules en suspensió molt arran de terra. L'estancament de l'aire no permet la dispersió d'aquestes partícules, que es van acumulant dia rere dia.

Del fred matinal a la suavitat del migdia

Un dia més les temperatures matinals tornaran a valors negatius a tot l'interior del país i, fins i tot, arribarà a les platges del golf de Roses i a les desembocadures de la Tordera, del Llobregat i de l'Ebre. Un fred ben rigorós a les valls del Pirineu, on el mercuri caurà per sota dels -8 ºC. Pel que fa al migdia, el sol ajudarà a suavitzar la jornada. S'esperen màximes que rondaran els 14 ºC i localment trobarem alguna població amb 15 ºC.

I els propers dies...

La immobilitat meteorològica no permetrà l'entrada o sortida de noves variables en el temps com podria ser el vent, la neu o la pluja. Pel que resta de setmana els ingredients seran els mateixos que els actuals, amb minses variacions.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut