Dijous, el temps es troba en bucle dins un panorama de sol i fred

Circuit tancat en el temps, no entra ni surt del circuit cap fenomen meteorològic

Néstor GómezActualitzat

Dia rere dia anem sumant jornades de total estabilitat atmosfèrica i ja en duem una quinzena. Un temps que ens ha dut un fred gèlid de bon matí i absència total de precipitacions. Els pluviòmetres no estan de vaga, estan de braços plegats esperant que algun dia arribi la necessària precipitació. Si sou uns amants de la meteorologia i dels seus fenòmens, de ben segur que heu aprofitat l'excepcionalitat del fred matinal per trobar paisatges únics o escultures de gel encisadores gens comunes en alguns indrets.

Albada encisadora des de la Ràpita (M. José Piorno)

Només sol

L'estabilitat és tan acusada i el vent tan encalmat que el sol llueix arreu del país de cap a cap. Tenim un aire ben sec a sobre que provoca que les boires no apareguin, i les que sorgeixen només es troben en algunes raconades del país, com poden ser cap a la Ribera d'Ebre o al golf de Roses. El que sí que tindrem són boirines o bromes per l'acumulació de partícules en suspensió molt arran de terra. L'estancament de l'aire no permet la dispersió d'aquestes partícules, que es van acumulant dia rere dia.

Del fred matinal a la suavitat del migdia

Un dia més les temperatures matinals tornaran a valors negatius a tot l'interior del país i, fins i tot, arribarà a les platges del golf de Roses i a les desembocadures de la Tordera, del Llobregat i de l'Ebre. Un fred ben rigorós a les valls del Pirineu, on el mercuri caurà per sota dels -8 ºC. Pel que fa al migdia, el sol ajudarà a suavitzar la jornada. S'esperen màximes que rondaran els 14 ºC i localment trobarem alguna població amb 15 ºC.

I els propers dies...

La immobilitat meteorològica no permetrà l'entrada o sortida de noves variables en el temps com podria ser el vent, la neu o la pluja. Pel que resta de setmana els ingredients seran els mateixos que els actuals, amb minses variacions.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut