Dijous, el dia més gris i més plujós de la setmana

Paraigua a la vora pel pas d'una línia de pluges que arriba a partir de mig matí

Néstor GómezActualitzat

Poc sol o gens durant aquesta jornada. Se'ns tira a sobre una pertorbació activa però molt ràpida que ens travessarà durant tot el dia. Agafeu el paraigua, perquè de pluges en tindrem. No resoldran la sequera, però les que caiguin seran benvingudes.

Dia de cel cobert a la Llacuna (Andrés Serrano)

Cel cobert i amb pluges

Dia amb el cel cobert de núvols arreu, potser hi haurà alguna esquerda entre els núvols i alguna ullada de sol a les comarques de Girona a primera hora del dia. Si bé de matinada poden caure alguns ruixats a la Costa Central i al sud de la Costa Brava, les pluges més importants arribaran a partir del migdia. A partir d'aleshores un sistema frontal travessarà tot el país i ho farà amb pluges febles. Primer plourà al pla de Lleida i a les comarques del Pirineu occidental i durant la tarda les precipitacions es mouran cap a les comarques gironines. Els registres més importants es donaran al vessant sud del Pirineu, sobretot a l'Alta Ribagorça, la Vall Fosca, nord del Pallars Jussà, sud del Sobirà i l'Alt Urgell. La cota de neu baixarà dels 2.000 metres als 1.600.

Temperatures més curtes

Les temperatures baixaran i rondaran els valors normals per a aquestes dates. De glaçades, no n'apareixeran fora de l'àmbit d'alta muntanya per efecte dels núvols que hi haurà durant la nit. En canvi, al migdia les temperatures es quedaran més curtes per l'absència de sol. Les més altes del dia rondaran els 15 ºC.

I la recta final de setmana...

S'esperen precipitacions cada dia, però no seran generals ni ens afectaran tot el dia. Dissabte serà un dia insegur, amb pluges a partir de primera hora de la tarda. Diumenge tornarà el sol. S'espera un cap de setmana amb temps hivernal.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut