Avui és el dia més càlid de la setmana

Som dins el període més càlid de l'any i les temperatures no decebran, farà calor

Néstor GómezActualitzat

"La calor més greu, de Mare de Déu a Mare de Déu", "la canícula, la monja la porta i el frare se l'emporta" o "al juliol, tota la roba al vol". Aquestes són algunes de les dites populars que fan referència al període més càlid de l'any, la canícula. La calor impulsarà el mercuri ben amunt, cap als 37 ºC als indrets més càlids del país.

Temps estiuenc

El dia oferirà pocs canvis respecte les darreres jornades. El matí serà assolellada arreu. Serà cap al migdia quan apareixeran alguns cúmuls, núvols en forma de crispeta, sobre les muntanyes del Pirineu. De ruixats, n'apareixeran, però seran pocs i localitzats cap a la Vall d'Aran i el Ripollès.

Més calor

La calor collarà una mica més a l'interior del país. Les màximes més altes del dia es registraran cap al pla de Lleida i interior de les Terres de l'Ebre amb valor que superaran els 35 ºC i tocaran els 37. La xafogor s'intensificarà a a costa per l'entrada d'aire des del mar cap al prelitoral.

I els propers dies...

De la recta final de setmana, les tardes de divendres i dissabte seran les franges horàries més insegures amb alguns ruixats al Pirineu i Prepirineu. A la resta del país s'esperen dies de sol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut