Efímera reculada de l'ambient estival

Reapareixen els ruixats i la calor afluixa

Néstor GómezActualitzat

Arrenca aquí un canvi de temps que tindrà continuïtat demà. S'aproxima un petit embossament d'aire fred que reactivarà la inestabilitat durant les tardes. No afectarà tot el país, però trencarà l'estabilitat i la calorada dels últims dies. Tot i així, serà un canvi de temps efímer, ja que la setmana que ve tindrem calor sufocant que pot desembocar en onada de calor.

Més núvols i arribada de ruixats

Ja de bon matí tindrem un canvi de temps respecte als darrers dies. D'una banda, han aparegut alguns núvols baixos a la costa i, d'una altra, grans nuvolades han deixat els primers ruixats a l'Alta Ribagorça i al Pallars, entre 1 i 3 l/m². Aquests ruixats ja els tindrem de matinada i marxaran a primera hora del matí cap a França. A la resta del país el temps serà assolellat.

Un cop més, a partir del migdia creixeran grans núvols a tot el Pirineu, on hi haurà ruixats dispersos. Els xàfecs més intensos descarregaran al Ripollès i a l'Alta Garrotxa, on poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Fora del Pirineu i del massís del Port, la tarda serà tranquil·la i assolellada.

La calor es desinfla

Les temperatures baixen però la calor no desapareixerà, simplement afluixa lleugerament. Abandonarem els valors de 35 ºC de temperatura màxima dels darrers dies i les temperatures més altes de la jornada s'acostaran als 32 ºC.

I els pròxims dies...

Demà serà un dia similar a avui, però amb més presència dels ruixats i les tempestes. Aprofiteu per agafar aire aquest dia, de calor suau, perquè després la temperatura no pararà de pujar.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut