Comença la remuntada: del matí fred al migdia suau

Febrer fa fora el fred i vol arribar fins a l'últim dia de mes amb temperatures disparades

Néstor GómezActualitzat

Nou canvi de dinàmica atmosfèrica. Del vent de nord i fred, ens situarem en el sector càlid d'una pertorbació ubicada al nord de França. El fred, que hauria de ser la norma general de febrer, no agafa, es fon com la neu a solana en aquesta època de l'any. La matinada ens ha dut una sorpresa en forma de ruixat que ha descarregat una trentena de litres a Mataró i una quinzena a Sant Fost de Campsentelles i Cabrils.

 

Sol amb núvols inofensius

Els ruixats de la matinada al Vallès Oriental i al Maresme hauran marxat de bon matí. El cel quedarà variable arreu, amb uns núvols més densos al Pirineu i molt més trencats cap a les Terres de l'Ebre. A primera hora, el cel estarà cobert al vessant nord del Pirineu amb neu per sobre dels 1.700 m, cap al migdia apareixeran algunes clarianes i a la tarda es tornarà a tapar, amb precipitacions de neu per sobre dels 1.900 m. A la resta del país, la tarda serà molt assolellada.

Contrast tèrmic

De bon matí, les temperatures tocaran fons amb glaçades a les valls del Pirineu i a les planes de l'interior on el vent estigui en calma. En canvi passarem d'un matí fred o fresc a un migdia molt suau amb rapidesa. La temperatura al migdia pujarà i s'arribarà a màximes de 20 ºC amb facilitat a bona part del país. Compte amb aquesta diferència de temperatura, perquè són els ingredients ideals per agafar refredats.

I en la recta final de setmana...

El febrer vol acabar tal com va començar, és a dir, amb temperatures càlides, molt per sobre de les habituals per aquestes dates. Diumenge baixaran les temperatures i dilluns s'espera un canvi de temps que, potser, ens obligarà a agafar el paraigua.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut