Dijous, del sol a una nova gran nevada

Les nevades que no cessen: desembre ha començat amb força al Pirineu amb molta neu

Néstor GómezActualitzat

El Pirineu occidental està carregat de neu, amb gruixos que superen en alguns casos el metre de neu. En el cas de Certascan, el gruix de neu és de 158 cm i hi continuarà nevant durant les pròximes hores i dies. Si voleu fer esquí de muntanya o raquetes fora de les zones controlades, llegiu el butlletí de perill d'allaus emès cada dia per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Primeres hores del dia amb sol, Gavà (Xavi Cabo)

Del sol a la neu

Durant el dia tindrem un clar increment dels núvols arreu del país. De matinada i fins a primera hora del matí el cel estarà serè a la meitat est del país, mentre que per l'oest el núvols augmentaran clarament. El cel estarà cobert al Pirineu occidental amb nevades, preferentment al vessant nord, a cotes de 600 metres però amb tendència a pujar. La nevada s'intensificarà, i molt, durant la tarda a la vegada que la cota de neu pujarà cap als 1.800 metres a darrera hora del dia. La neu al Pirineu i al Prepirineu pot acumular 30 cm per sobre dels 2.200 metres. Atenció al torb, per la conjunció entre neu nova i ventades, a cotes mitjanes i altes del Pirineu. Fora d'aquesta zona, la tarda serà variable amb possibilitat d'alguns ruixats febles a l'oest del país.

Matinada ventosa al litoral de Barcelona i Tarragona, que minvarà però no desapareixerà del tot. El cerç reapareixerà a partir del vespre a les Terres de l'Ebre amb intensitat moderada i algun cop fort.

Temperatures més baixes

Si bé l'atmosfera agafarà temperatura durant el dia, poc es notarà a les poblacions. De fet, com el vent serà menys intens que ahir les temperatures al migdia baixaran lleugerament en nombrosos indrets. Les temperatures més altes del dia rondaran els 15 ºC, sobretot es donaran a la façana costanera.

I la recta final de setmana...

Persistirà el ball de les temperatures amunt i avall. Divendres pujaran entre 2 i 6 graus, dissabte tornaran a caure els mateixos graus i diumenge tornaran a pujar. Seran dies de neu al Pirineu i ventades, un cop més, a la resta del país.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut