Darrer dia de sol abans del canvi de temps

L'ambient amb sensacions d'estiu s'acaba temporalment i tocarà recuperar peces de roba arraconades a l'armari
Néstor Gómez Actualitzat

L'estabilitat atmosfèrica s'afebleix i l'anticicló cada cop és més lluny, una situació que aprofiten les pertorbacions per aproximar-se. Deixem enrere els dies de cel serè i durant aquesta jornada començarem a veure en el cel indicis d'un proper canvi de temps, que es materialitzarà durant la propera nit i matinada.

Del sol als núvols

A mesura que avanci el dia, els núvols aniran en augment. El matí serà assolellat amb algun núvol baix a la Costa Daurada o delta de l'Ebre. A la resta, desfilarà alguna teranyina de núvols prims, anomenats cirrus. Serà a la tarda quan la nuvolositat augmentarà per l'oest del país per la proximitat de la pertorbació. A darrera hora del dia arribaran les primeres pluges a l'Alta Ribagorça, a Ponent i a la Terra Alta.

Darrer dia suau

Si bé les temperatures al migdia es quedaran una mica més curtes, l'ambient serà prou agradable per lluir la màniga curta a gran part del país. Serà el darrer dia de braços al sol. Les temperatures més altes del dia abandonaran els valors propers als 30 per rondar els 25 ºC.

I la recta final de setmana...

Un contundent canvi de temps ens farà tornar a principis de primavera, amb dies grisos i temperatures molt més baixes. Prou perquè torni la neu al Pirineu. De ben segur que rescatareu de l'armari alguna peça de roba que fa setmanes que no us poseu.