Darrer dia de sol abans del canvi de temps

L'ambient amb sensacions d'estiu s'acaba temporalment i tocarà recuperar peces de roba arraconades a l'armari

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica s'afebleix i l'anticicló cada cop és més lluny, una situació que aprofiten les pertorbacions per aproximar-se. Deixem enrere els dies de cel serè i durant aquesta jornada començarem a veure en el cel indicis d'un proper canvi de temps, que es materialitzarà durant la propera nit i matinada.

Del sol als núvols

A mesura que avanci el dia, els núvols aniran en augment. El matí serà assolellat amb algun núvol baix a la Costa Daurada o delta de l'Ebre. A la resta, desfilarà alguna teranyina de núvols prims, anomenats cirrus. Serà a la tarda quan la nuvolositat augmentarà per l'oest del país per la proximitat de la pertorbació. A darrera hora del dia arribaran les primeres pluges a l'Alta Ribagorça, a Ponent i a la Terra Alta.

Darrer dia suau

Si bé les temperatures al migdia es quedaran una mica més curtes, l'ambient serà prou agradable per lluir la màniga curta a gran part del país. Serà el darrer dia de braços al sol. Les temperatures més altes del dia abandonaran els valors propers als 30 per rondar els 25 ºC.

I la recta final de setmana...

Un contundent canvi de temps ens farà tornar a principis de primavera, amb dies grisos i temperatures molt més baixes. Prou perquè torni la neu al Pirineu. De ben segur que rescatareu de l'armari alguna peça de roba que fa setmanes que no us poseu.

 

Anar al contingut