Darrer dia plujós amb vent i neu

Paraigua obert al Pirineu amb pluges abundants i una gran nevada a cotes altes

Néstor GómezActualitzat

Un sistema frontal actiu, aquest cop de procedència atlàntica i sense fang, ens travessarà durant les hores centrals del dia. Serà la darrera fuetada de forta inestabilitat, a partir de divendres recuperarem el sol i pujaran les temperatures. Un bon dia per deixar el cotxe a l'exterior perquè la pluja, lliure de fang, el netegi.

Pluges, nevades i estones de sol

Durant tota la matinada ha plogut i ha nevat al vessant sud del Pirineu. Fins a les 6 del matí a Espot (2.519 m) ja superava els 30 l/m². Unes pluges que arribaran a Lleida, Solsona i Ripoll. Serà durant el matí quan arribaran a la Catalunya Central, comarques de Girona i, de manera més feble, a la costa. Una segona tongada de pluges, localment intenses i acompanyades de tempesta, entrarà a la tarda al pla de Lleida i avançarà cap a l'interior de les comarques de Barcelona, en direcció a la Garrotxa. En definitiva, una jornada molt inestable al nord del país.

Al Pirineu, segons el Meteocat, les pluges entre dimecres i dijous poden deixar entre 60 i 80 l/m² i acumular més de 30 cm de neu nova a 2.500 metres.

Ascens tèrmic

Les temperatures pujaran lleugerament, sobretot les màximes. Les temperatures tornaran a ser negatives a primera hores del matí a les cotes mitjanes i altes del Pirineu. Pel que fa a les màximes, els valors més elevats del dia superaran els 22 ºC al litoral i prelitoral, sobretot a les Terres de l'Ebre.

I la recta final de setmana...

Encara divendres quedaran alguns ruixats al Pirineu, però el cap de setmana serà radiant de sol i amb una clara recuperació de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut