Ambient hivernal amb novetats a darrera hora del dia

Persistirà arreu del país el fred ben viu, sobretot al matí, ressaca del fred de les darreres setmanes

Néstor GómezActualitzat

Tenim al davant un dia estable fruit de l'anticicló situat sobre la península Ibèrica. Però aquest mateix anticicló afavorirà, amb nits serenes, que les matinades siguin molt fredes arreu del país. Hi ha una dita que il·lustra clarament el comportament de les nits de gener: "Les nits de gener, les més clares i les més fredes de l'any solen ser".

Cel serè a Poblet (Salvador Freixa)

Ingredients d'estabilitat i neu cap al tard

Fins a darrera hora del dia el temps serà molt similar als registrats durant les darreres jornades. De bon matí, la boira gebradora s'estendrà a tot el pla de Lleida, penetrant a la Conca de Barberà i al pla de Bages. Durant les hores centrals del dia es reduirà, però no desapareixerà; i serà persistent al nord del pla de Lleida, amb un ambient més que gèlid. Fora d'aquest àmbit tindrem un sol d'hivern que poc escalfarà, amb alguna teranyina de núvols prims.

A darrera hora del dia s'acostarà una petita pertorbació pel Pirineu que taparà el cel de la Vall d'Aran i tota la cara nord del Pirineu. Nevarà en aquestes zones per sobre dels 1.000 metres.

Persisteix l'ambient fred

L'efecte congelador de les zones amb boira, i més si és persistent, farà que les temperatures quedin curtes tot el dia. La temperatura pujarà a les capes mitjanes i altes de l'atmosfera, però arran de terra de l'interior es notarà ben poc, amb unes màximes que amb prou feines superaran els 2 ºC on la boira persisteixi. Les màximes més altes del dia superaran lleugerament els 10 ºC.

 

I la recta final de setmana...

Divendres serà un dia similar a dijous, amb neu al vessant nord del Pirineu, sol a la resta i vent a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà. El temps del cap de setmana tindrà dues cares, un dissabte més assolellat i un diumenge més ennuvolat.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut