Inuncat activat per pluges intenses en un dia sense calorada

Arriba un canvi de temps que tombarà la calorada dels darrers dies

Néstor GómezActualitzat

Protecció Civil té activat el pla INUNCAT per les pluges intenses que s'esperen durant aquesta jornada. A l'oest del país s'esperen pluges intenses que poden superar el 20 l/m² en 30 minuts. Aquestes són les comarques amb avís per pluja intensa emés per Meteocat.

Avís per intensitat de pluja d'avui (Meteocat)

Després de dies i dies de calorades amb valors que dilluns al Segrià van fregar els 40 ºC, un registre gens normal per a aquestes dates, arriba una nova situació meteorològica que farà baixar les temperatures i ens obligarà a mirar l'estat del cel si no volem acabar ben molls.

Pluja localment intensa (Eva Gimeno)

Dels núvols a les pluges

El dia arrencarà amb un cel diferent als darrers dies. Els núvols es trobaran arreu del país, més trencats al Pirineu i a les comarques de Girona. Seran uns núvols que viatjaran de sud a nord. Durant el matí s'escaparan febles precipitacions a l'oest del país, sobretot a l'àrea del Pirineu occidental.

La línia de pluges importants arribarà a darrera hora del matí a les Terres de l'Ebre i a les comarques que toquen la Franja. S'intensificaran durant les hores centrals del dia i escombraran el país de sud a nord i deixaran els registres més importants a les comarques de Tarragona, de Lleida, a la Catalunya Central i al Pirineu. Les precipitacions a les comarques de Barcelona i de Girona, plourà més al prelitoral que a la façana costanera.

Adeu a la calorada: les temperatures cauran entre 3 i 8 graus en 24 hores

De gairebé els 40 ºC a rondar els 30 ºC. La caiguda de les temperatures serà acusada per la retirada de l'aire càlid, per l'absència de sol i per l'arribada de les pluges. A grans trets, la temperatura màxima caurà uns 5 graus, si bé al litoral pot quedar-se en 3 graus i a l'interior de les Terres de l'Ebre, al pla de Lleida i al Prepirineu pot caure fins a 8 graus respecte a les màximes de dimecres. Les màximes més altes del dia rondaran els 30 ºC.

 

I la recta final de setmana...

S'esperen dies moguts, amb temps insegur i incert. Ara per ara, els dies més estables seran divendres i diumenge, però no estaran lliures de precipitacions.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut