Temperatures pujades en una muntanya russa amb pujades i baixades continues
Pujades i baixes de les temperatures

Dies de temperatures esbojarrades: amunt i avall

Néstor GómezActualitzat

Recta final de novembre i principis de desembre amb unes temperatures que sembla que van en una muntanya russa.

Després de 18 dies sense tocar cap lloc de Catalunya els 20 ºC, entre els dies 8 i el 25, amb fred d'hivern com si fos gener, la setmana l'hem començada amb un tomb de les temperatures. Un dilluns càlid amb màximes de més de 20 ºC a les Terres de l'Ebre i a Cabanes, a l'Empordà, on es va trencar la ratxa de dies freds. De fet, d'estar dies i dies amb més fred del que tocava, ara estem clarament per sobre de les temperatures habituals per a aquestes dates. I avui, les temperatures tocaran sostre amb valors de 22 ºC, o lleugerament superiors.

Avui és el dia més càlid de la setmana. El sistema frontal que ens creuarà durant aquesta nit i matinada farà caure les temperatures i dimecres tornarem als valors normals de finals de novembre.

Però la muntanya russa no s'acaba pas aquí. Remuntaran, de nou, el pròxim dissabte per caure en picat diumenge. Els primers dies de desembre vindran de la mà d'una irrupció d'aire fred de nord-est que tombarà les temperatures cap a una dia fred d'hivern, similar o més intens dels que hem viscut aquest mes. Ara bé, serà un fred intens efímer, ja que a partir de mitjans de la setmana que ve remuntaran amb força.

Aquí teniu el mapa de temperatures a 850 hpa, a uns 1.500 metres, i que serveixen de referència per determinar la quantitat de fred o de calor de l'atmosfera.

 

 

 

Molt de compte amb aquestes temperatures esbojarrades perquè duen a sobre refredats i constipats.

Anar al contingut