Dies amb gust d'estiu: sol i calor

Néstor Gómez

Si trobàveu a faltar la calor, si trobàveu a faltar els dies de sol i estàveu una mica cansats de tanta pluja, neu i cel tapat, ja tenim aquí l'anticicló que ens ha de garantir una bona tongada de dies estables.

Arriben dies amb gust d'estiu, amb la calor com a ingredient nou i potent. El fet d'estar tants dies i setmanes amb temperatures per sota del valors habituals provoca que el salt de les temperatures faci la sensació que s'han passat de frenada, però no serà així. Tindrem valors més càlids per aquestes dates, però sense viure cap situació desbocada.

Ara arriben dies en què la vestimenta de la gent sorprèn per la barreja de jaquetes amb samarretes de màniga curta o de botes i sandàlies. Ben segur que les jaquetes acabaran penjades del braç o dins les bosses, perquè ens faran nosa al migdia. Les màximes els pròxims dies arribaran descaradament als 25 ºC i posaran la mirada en els 30. Els dies més càlids els tindrem el cap de setmana i inici de la setmana que ve, quan les màximes flirtejaran amb els 30 ºC.

Una dorsal anticiclònica, que penetra des de la península Ibèrica fins al centre continental, ens porta una massa d'aire càlid procedent del nord d'Àfrica que farà que tinguem temperatures preestivals, amb calor durant les hores centrals del dia.