Dia Mundial de l'Aigua: "Sigues el canvi que vols veure al món"

Accelerar el canvi per resoldre la crisi de l'aigua i el sanejament

Redacció meteoActualitzat

La campanya mundial d'enguany "Sigues el canvi que vols veure al món" (Be the change), anima la gent a prendre part amb mesures particulars i en la nostra vida quotidiana per canviar la manera d'utilitzar, consumir i gestionar l'aigua de casa nostra i de la nostra activitat diària.

 

Calen més passos, més compromisos i més accions per assolir l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, en el qual el sisè objectiu és "aigua i sanejament per a tothom l'any 2030". Segons dades de les Nacions Unides, actualment estem molt desviats de l'ODS 6. Caldria que els governs quadrupliquessin els esforços i el treball que es fa ara per arribar a l'objectiu a temps.

Les Nacions Unides apel·len a cadascú de nosaltres a actuar: "En aquests moments ens enfrontem a la crisi de l'aigua i el sanejament. Seràs un simple espectador o passaràs a l'acció?" Nosaltres, ara més que mai, sentim i notem la importància de l'aigua a la nostra pell. Estem davant la sequera més greu en dècades, una sequera històrica que està tensionant molt el recurs escàs de l'aigua i la seva demanda. És moment d'actuar ja sense esperar les pluges d'abril i maig que no sabem si vindran o no.

Terra sec als aiguamolls de l'Empordà (Lluís Roura)

La Conferència de l'ONU sobre l'Aigua, que se celebrarà del 22 al 24 de març a Nova York, és fonamental per assentar els compromisos voluntaris dels països per assolir els objectius de l'ODS 2030. Uns compromisos que faran canviar les regles del joc per:

♦ Fomentar la cooperació transfronterera en matèries d'aigua

♦ Crear una plataforma per consolidar les dades i la informació relacionada amb l'aigua

♦ Promoure la gestió sostenible dels llacs i aiguamolls amb solucions naturals per fer front al canvi climàtic.

Catalunya fa un pas de gegant amb la regeneració i reutilització de l'aigua

La Generalitat de Catalunya aposta fermament per la regeneració i reutilització de l'aigua amb l'objectiu de triplicar l'aprofitament actual de l'aigua amb sistemes avançats de regeneració. Catalunya, les Illes Balears i Occitània participen activament en el projecte europeu Wat'savereuse per impulsar l'estalvi i la reutilització d'aigua a la Mediterrània, on es preveu un descens dels recursos hídrics disponibles entorn del 20% per al 2045. L'objectiu principal del projecte és l'impuls de l'estalvi, l'eficiència i la reutilització d'aigua, en especial en el sector turístic.

Riera de Santa Fe del Montseny (Jaume Mos)

 

 

ARXIVAT A:
SequeraMeteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut