Pòster del Dia Mundial de la Meteorologia (OMM)
Pòster del Dia Mundial de la Meteorologia (OMM)

Dia Mundial de la Meteorologia: "A punt per al temps, preparats per al clima"

Alberto AlcántaraActualitzat

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) celebra el 23 de març el Dia Mundial de la Meteorologia. Enguany, el lema de la celebració és "A punt per al temps, preparats per al clima". Un dia que aprofitem per saludar i felicitar tots els que formeu part de la família de la méteo, com a professionals, com a entusiastes i com a usuaris. Enhorabona a tots!

Amb motiu de l'efemèride, el secretari general de l'OMM, Petteri Taalas, ha emès el següent missatge:

Intel·ligència climàtica

En la presentació de la jornada, l'OMM destaca que la població global va en augment i ha d'afrontar una gran varietat de riscos i fenòmens extrems, com ara els ciclons tropicals o les onades de fred o de calor. L'efecte del canvi climàtic, la urbanització i la proliferació de grans ciutats fan que moltes persones siguin vulnerables, i per això hem d'estar preparats per al temps i per al clima, i ser intel·ligents, como diu el lema en la seva versió anglesa: "climate-smart".

Per això, una de les prioritats principals de l'OMM i dels serveis meteorològics i hidrològics nacionals és protegir les vides, els mitjans de subsistència i les propietats, davant dels riscos relacionats amb els esdeveniments meteorològics, climàtics i aquàtics. L'OMM i els seus membres donen suport a l'agenda mundial sobre el desenvolupament sostenible, l'adaptació al canvi climàtic i la reducció del risc de desastres.

Responsables amb l'aigua

L'OMM i els Serveis Meteorològics ajuden la societat a estar preparada per a la meteorologia i el clima. Els serveis hidrològics nacionals també són essencials per a una bona gestió dels recursos hídrics per a l'agricultura, la indústria, l'energia i el consum humà. Justament, ser responsables amb l'aigua, o "water-wise", és el tercer vèrtex del lema d'enguany.  

Podeu trobar tota l'informació sobre la jornada en aquest enllaç.

Anar al contingut