Després de 33 dies de fred, Catalunya torna a tocar els 20 ºC

Adeu al període més fred dels darrers anys

Néstor GómezActualitzat

Després de setmanes de gorros, bufandes i guants aquest diumenge hem tingut un retorn a l'ambient suau i agradable, amb lleu sensació de caloreta al sol i, sobretot, si es feia exercici. La temperatura màxima més alta del país va tornar a tocar ahir els 20 ºC, 33 dies més tard de la darrera vegada.

Hem viscut un fred intens estranyament allargat en el temps, des de Nadal fins dissabte, amb temperatures clarament inferiors a les habituals. En total, han estat 33 dies sense que cap estació meteorològica de Meteocat arribés als 20 ºC. Ahir, a Alcanar es van registrar 21,1 ºC de temperatura màxima. Aquí teniu les temperatures més altes de diumenge.

 

La darrera vegada que es va assolir el 20 ºC a Catalunya va ser el 15 de desembre del 2020 a la Tallada de l'Empordà amb 20,3 ºC. Des d'aleshores, el gran embossament d'aire fred que ens ha acompanyat durant aquestes setmanes ha fet que les temperatures es quedessin per sota dels valors normals de manera constant. Dins d'aquest període fred de 33 dies, trobem que en 14 dies la temperatura màxima més alta del país no va arribar als 15 ºC i d'aquests, 4 dies enlloc de Catalunya vam arribar als 10 ºC. La temperatura més alta de Catalunya en els dies més freds van ser:

  • El 7 de gener, amb la temperatura màxima a Catalunya de 8,5 ºC a Castell d'Aro.
  • El 10 de gener, amb la temperatura màxima a Catalunya de 8,8 ºC a Anglès.
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut