Desforestació rècord al Brasil durant el mes de gener

Lluny d'intentar mitigar els efectes del canvi climàtic, la política de desforestació al Brasil va a més i durant el gener s'ha tallat la superfície forestal més gran de la història.

La desforestació a l'Amazones brasiler va arribar al gener a una extensió de 430 km², una mica més que la comarca del Maresme i cinc vegades més que el gener del 2021, segons dades de l'Institut Nacional d'Investigacions Espacials (INPE). Unes xifres que no sorprenen els investigadors, per la poca esma del president brasiler, Jair Bolsonaro, a l'hora de protegir el medi ambient.

"Hi ha una cursa per desforestar l'Amazones", en paraules dues de Britaldo Soares, investigador de Modelització Ambiental de la Universitat Federal de l'estat brasiler de Minas Gerais. La cursa es deu a l'acaparament il·legal de terra per part dels ranxos perquè els preus de la carn bovina, la soja i altres productes bàsics estan augmentant.

La preservació de l'Amazònia, la selva tropical més gran del planeta, és vital per frenar i mitigar el canvi climàtic a causa de la gran quantitat de gasos d'efecte hivernacle que absorbeixen els seus arbres.

El 2021, davant la pressió internacional exercida pels Estats Units i Europa, el Brasil es va comprometre a posar fi a la desforestació il·legal i el 2028 va signar un pacte mundial per aturar tota destrucció forestal de cara al 2030. Però les dades analitzades mostren tot el contrari. L'INPE ha publicat dades que mostren que la desforestació durant el 2021 va ser la més gran en quinze anys, i la destrucció continua aquest 2022.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut