El desembre arrenca amb un canvi de temps

Després de dos dies de pausa, a partir de la tarda arribarà una nova glopada de fred i amb neu

Néstor GómezActualitzat

S'acosta una nova glopada d'aire fred que tombarà un altre cop les temperatures i que ens portarà un ambient hivernal que notarem, i molt, de cara a demà. Avui serà un dia de transició amb un sistema frontal que ens travessarà durant la tarda.

Neu al Pedraforca i el Cadí (Jaume Calsina)

Del sol a la neu

Matí amb núvols baixos i boires que s'ha estès des del pla de Lleida fins a Osona de manera contínua. A la vegada, pel Pirineu occidental arriben algunes teranyines de núvols prims que anunciaran un imminent canvi de temps. Durant el matí, els núvols baixos es reduiran i localment poden persistir al nord del pla de Lleida i cap al Moianès. Al mateix temps, els núvols augmentaran arreu del país amb cel cobert a tot el Pirineu. S'esperen nevades al vessant nord del Pirineu, sobretot a la Vall d'Aran. La cota de neu baixarà dels 1.600 metres als 1.000 metres. es pot escapar alguna gota cap a la Selva o Terra Alta, poca cosa. El vent reapareixerà amb força a Ponent, al Camp de Tarragona i al Penedès amb cops que poden superar els 90 km/h.

Temperatures semblants

La glopada d'aire fred arribarà a partir de la tarda, moment en què començaran a baixar les temperatures. Fins aleshores, tant mínimes com màximes registraran valors similars als registrats dimarts. Les temperatures més altes del dia rondaran els 16 ºC al litoral.

I després...

Nova caiguda de les temperatures amb neu al Pirineu i ventades a la resta del país. Tornarem a tenir un ambient d'hivern. Les nevades a la Vall d'Aran seran persistents fins diumenge.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut