Des del Tibidabo, extraordinària visibilitat del Pirineu i nul·la de la platja

Néstor GómezActualitzat

Avui hem tingut un d'aquells matins curiosos, hi havia més bona vista mirant cap a l'interior que no pas cap a la costa.

Els núvols baixos que durant la matinada eren sobre el mar han tocat la costa a primera hora del dia. Uns núvols alçats a poques desenes de metres de terra i que permetien una imatge espectacular si s'observava des de qualsevol punt alçat de les muntanyes del litoral català, amb un mar de núvols sobre el mar. En canvi, mirar cap a l'interior era trobar una atmosfera neta i sense turbulències que permetia veure amb claredat el Pirineu i distingir les diferents muntanyes.

Així es veia, en les imatges superiors, la Tosa d'Alp des del Tibidabo. Unes imatges capturades per Marc Bret, fotògraf especialitzat en horitzons molt llunyans, capaç de veure i gravar els Écrins, als Alps, des del Pirineu. En canvi, mirar cap al mar era observar un mar de núvols. Alfons Puertas, des de l'Observatori Fabra, ha capturat aquest "time-lapse", imatges accelerades, on es veu el moviment dels núvols baixos als peus del Tibidabo.

Els núvols baixos s'han presentat a molts indrets del país i aquí en teniu un recull d'imatges.

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut