Darrer dia de setembre amb temps més estable i amb més fred de bon matí

Arriben dies amb matins i vespres ben frescos, i migdies agradables, fins i tot una mica més càlids de cara a diumenge. Un temps ideal per agafar refredats. L'estabilitat va a més de la mà de l'anticicló de les Açores, que ens enviarà una falca d'estabilitat cap al Mediterrani. Tot i això, divendres encara estem sota la influència d'una bossa d'aire fred en alçada. Va en retirada, però encara alimentarà alguns ruixats avui. També tindrem mestral i tramuntana.

Mànega davant Malgrat de Mar (Elisabet Sans (@Elisabetsf))

Sol i pocs ruixats

D'una banda, tindrem núvols abundants a l'Aran, amb febles precipitacions durant el matí. La cota de neu voltarà els 1.600 metres. A partir del migdia s'obriran clarianes. A la resta del país, tindrem un matí força assolellat, tot i que ha començat amb restes de núvols entre la Costa Brava i la Costa Central. Tendeixen a retirar-se mar endins.

A partir del migdia creixeran núvols al Pirineu i l'est del país. Els ruixats apareixeran a la tarda a l'entorn d'Osona o la Garrotxa, i es poden intensificar al Maresme, al Vallès i al Barcelonès i Baix Llobregat al final del dia. Uns ruixats que també marxaran mar endins amb rapidesa. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Fred matinal i lleu ascens al migdia

La serenor del cel durant la matinada ha fet que el matí s'hagi llevat ben fresc arreu, o fins i tot fred, amb valors entre 2 i 4 ºC més baixos que ahir. A les valls del Pirineu hem tingut algunes glaçades de 4 o 5 ºC sota zero. Les màximes no arribaran als 20 ºC en molts casos. A la costa pujaran cap als 22 ºC. Les temperatures més altes del país tocaran els 24 ºC cap al Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre, punts de Ponent i del prelitoral central, per efecte d'un vent que arribarà una mica escalfat.

I el cap de setmana...

Som davant del primer cap de setmana d'octubre amb un temps estable. El temps serà plenament assolellat i amb una clara recuperació de les temperatures. Ara bé, aneu amb compte amb el contrast de temperatures, els matins i vespres seran frescos, mentre que al migdia la temperatura serà molt agradable o un pèl càlida en el cas de diumenge.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut