Darrer dia de març, gris i amb pluges

Un altre dia sense sol. Març s'acomiada amb pluges

Néstor GómezActualitzat

Hem arribat a les últimes hores de març i, com ahir, tornarem a no veure el sol. Tenim una borrasca que fa voltes a l'entorn del sud de Portugal que, juntament amb el gran anticicló situat a l'Atlàntic nord, afavoreix l'arribada de vents de llevant. No és cap gran llevantada, però sí que durà importants pluges a les Terres de l'Ebre.

Cel cobert i pluges

Dia de pluges abundants a les Terres de l'Ebre. De fet, el Meteocat té activat l'avís per acumulació de pluja, ja que s'hi poden superar els 100 l/m². La nevada ha persistit durant la matinada a les comarques de l'interior de Tarragona, però molt ràpidament ha pujat de cota.

A la resta, matí de cel cobert amb algunes pluges febles al pla de Lleida i Prepirineu. La cota de neu pujarà ràpidament cap als 1.400 metres arreu. Això es deu al gir dels vents, que seran allevantats, més càlids i més humits. A la tarda, les precipitacions cauran a qualsevol indret, la majoria de vegades de forma feble.

Temperatures més altes

Tot i estar el cel cobert, les temperatures pujaran arreu del país, influenciades pel vent càlid de llevant. Les temperatures més altes del dia rondaran els 16 ºC. Seran valors lleugerament per sota de les temperatures normals de finals de març.

I dimecres...

Començarà el nou mes de la mateixa manera que acaba març, és a dir, amb el cel cobert i sense sol per tercer dia consecutiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut