Continuen les inundacions a Califòrnia

RedaccióActualitzat

Després de més de 10 dies de pluja continuada, les grans acumulacions d'aigua continuen donant problemes a la costa oest nord-americana. Moltes zones han quedat inundades pel trencament de dics en rius com el Pajaro o el Tule. Hi ha avisos per inundacions en àmplies zones de Califòrnia. Aquesta setmana han mort almenys dues persones.

 

Un exemple de danys importants és la ciutat rural de Porterville, a la vall de San Joaquin, on la crescuda del Tule va inundar-ho tot en només 15 minuts, sense deixar temps per evacuar animals o béns materials.

 

 

A Oceanside, al comtat de San Diego, la pluja ha provocat esllavissades de terra que afecten un grup d'edificis situats a la vora de l'oceà Pacífic. Els residents van ser evacuats.

 

 

Rius atmosfèrics

Entre el desembre del 2022 i el gener del 2023, la desfilada de pertorbacions per la costa oest va causar la mort de més d'una vintena de persones. Al març, una nova tongada de borrasques han deixat almenys dues víctimes mortals més. Els danys materials es compten per centenars de milions de dòlars.

Inundacions a Pajaro, Califòrnia (Carlos Barria / Reuters)

No han estat pertorbacions ordinàries, ja que s'han vist reforçades pels anomenats rius atmosfèrics, corrents de vent a gran altitud carregats de molta humitat, que provenen de més enllà del sud de Hawaii i arriben a la costa oest nord-americana.


El Servei Meteorològic Nacional preveu noves precipitacions de cara a la setmana que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut